/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Numărul de locuri în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2021-2022, aprobat

missing
16 iunie 2021, ora 21:20

Comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialități în instituțiile de învățământ profesional tehnic pentru anul de studii 2021-2022 a fost aprobată astăzi, 16 iunie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

În aceste condiții, comanda de stat prevede admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar a 8279 de persoane cu finanțare bugetară, dintre care 929 de locuri sunt prevăzute pentru instruirea la programe de formare profesională prin învățământ dual. Pe baza de contract,  cu achitarea taxei de studii, sunt disponibile 525 de locuri în instituțiile publice și private.

În instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar vor fi admise 3928 persoane cu finanțare bugetară, dintre care 166 pentru instruirea la programe de formare profesională prin învățământ dual. Planul de admitere în bază de contract, cu achitarea taxei de studii în instituțiile publice și private prevede admiterea a 7310 persoane.

Planul de admitere cu finanțare bugetară în învățământul profesional tehnic include pentru anul următor o majorare cu 22 de locuri în baza studiilor gimnaziale, cu reducerea numărului de locuri oferite în baza studiilor liceale și medii de cultură generală.

Conform Ministerului Educației Culturii și Cercetării, costul mediu de instruire a unui elev la programele de formare profesională în baza studiilor liceale și medii de cultură generală constituie circa 30 de mii de lei anual.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram