image
Sursa foto: politia.md

Un bărbat din Dubăsari, reținut de polițiști după ce a sustras mai multe bunuri din curtea unei case

Un locuitor a raionului Dubăsari a fost reținut de către oamenii legii, pentru comiterea unui furt. Bărbatul în vârstă de 39 de ani, anterior judecat pentru infracțiuni analogice a pătruns în curtea unei case de locuit din orașul Cricova prin acces liber și a sustras două butoaie din inox.

Cazul a avut loc la data de 23 mai a anului curent, polițiștii fiind sesizați de către proprietara casei amplasată în or. Cricova, care a comunicat că din curte i-au fost sustrase bunuri. Prejudiciul estimat de către femeie constituie 8000 de lei.

„Suspectul a fost localizat și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. Bunurile sustrase au fost depistate și ridicate și urmează a fi întoarse proprietarei.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 de lei la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani”, potrivit Poliției.

În acest context, Poliția Capitalei vine cu următoarele recomandări. Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor, evitați depozitarea în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare, instalați sisteme de alarmă şi supraveghere video care să corespundă normelor de securitate. De asemenea, nu permiteți accesul în curte şi refuzați să dați informaţii despre bunurile pe care le aveți ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: