image
Sursa foto: Getty Images

Studiu: Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu este eficient în prevenirea COVID-19

Un studiu clinic privind o terapie cu anticorpi împotriva COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca a arătat că tratamentul nu este eficient, a anunțat compania. AZD7442 - o combinație de doi anticorpi monoclonali diferiți - nu a dovedit o reducere semnificativă a riscului de COVID-19 simptomatic după expunerea la virus.

Potrivit companiei, la studiu au participat adulţi nevaccinaţi cu vârste de peste 18 ani, care au confirmat expunerea la o persoană infectată cu coronavirus în ultimele opt zile.

AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic, a mai precizat compania.

„Deşi acest studiu nu şi-a atins principalul obiectiv de a contracara infectările simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii cu rezultate negative la testul PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al AstraZeneca, potrivit Digi24.

AstraZeneca a semnat în octombrie un acord cu producătorul contractant Lonza pentru a produce medicamentul pe bază de anticorpi în Portsmouth, New Hampshire, începând cu prima jumătate a anului 2021.

Noutăţile partenerilor

comentarii: