image
Sursa foto: jurnal.md

Prodecana Facultății Jurnalism din cadrul USEM, reținută de CNA; Ar fi impus o studentă să-i achite creditul pentru telefon

Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă.

Studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, dar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3000 de lei.

Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei

În procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului la una dintre instituţiile de microcreditare din capitală.

Astăzi, prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, fiind reţinută pentru 72 de ore. Aceasta este bănuită de trafic de influenţă.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: