image
Sursa foto: Profimedia

Investigație: Mercenarii ruși sunt implicați în torturarea și uciderea civililor din Republica Centrafricană

Mercenarii ruși sunt acuzați de atrocități împotriva civililor din Republica Centrafricană, inclusiv de uciderea unor copii.

O investigație CNN arată că celebrii mercenari ai grupului Wagner, condus de Evgheni Prigojin, cunoscut şi sub numele „bucătarul lui Putin”, au atacat mai mulți civili în partea de sud a Republicii Centrafricane, în orașul Bambari, în timp ce desfășurau un raid asupra rebelilor cunoscuți sub numele de Seleka.

Conform mai multor martori, mercenarii au deschis focul împotriva civililor, mulți dintre ei ascunși într-o moschee din centrul orașului.

„Nu era niciun membru Seleka în moschee", a declarat o localnică care a supraviețuit atacului. "Au ucis doar populația civilă. Nu am văzut niciun cadavru de rebel Seleka mort, ci numai cadavre ale copiilor noștri", a mai spus aceasta. Un alt localnic a declarat că doi rebeli Seleka s-ar fi refugiat în moschee, dar aceștia nu erau înarmați.

Numărul total al victimelor masacrului din orașul Bambari nu este cunoscut, dar localnicii susțin că au fost uciși peste 20 de oameni, transmite Digi24.

Guvernul de la Moscova a negat orice fel de acuzații și a insistat că grupul de militari privați detașați în Republica Centrafricană sunt „neînarmați și nu iau parte la ostilități”. Guvernul Republicii Centrafricane a negat, de asemenea, acuzațiile, dar a declarat că a demarat o anchetă care va stabili exact care au fost faptele și dacă au existat abuzuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: