image
Sursa foto: captură video

Olga Afanas, Partidul Verde Ecologist: „Copiii din grădinițe nu beau apă pentru a nu ieși la WC-ul din curte”

Situația WC-urilor din cadrul instituțiilor de învățământ este rușinoasă, iar educatorii nu le dau apă copiilor pentru a nu ieși afară la toaletă, a declarat în cadrul dezbaterilor electorale de la Jurnal TV, Olga Afanas, candidată la funcția de deputat pe listele Partidului Verde Ecologist.

„Copiii nu beau apă pentru că în grădiniță, mi-a povestit cineva – educatoarea nu le dă apă pentru că dacă beau apă, trebuie să meargă afară la WC și afară-i frig, iar educatoarea nu vrea să răspundă pentru copii. Aceasta este o rușine. Este o rușine în secolul 21 să avem copilași care-și riscă viața pe la școli din cauza că nu au WC în încăperi, au WC afară și este nu pur și simplu rușine, este o dramă ceea ce se întâmplă și lumea zice că au făcut, că au dres. Cine și ce a făcut dacă un copil trebuie să iasă afară?”, a declarat Olga Afanas, candidată la funcția de deputat din partea Partidului Verde Ecologist.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din 2020, aproximativ jumătate din școlile din Republica Moldova nu au toalete în interiorul instituției, conectate la un sistem public de canalizare. De asemenea, datele statistice arată că în R.Moldova sunt aproximativ 1220 de instituții de învățământ primar și secundar general.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: