Se vor judecători la Curtea Constituțională: Vezi lista candidaților admiși la etapa a doua a concursului

Consiliul Superior al Magistraturii anunță că 15 candidați au fost admiși la etapa a doua a concursului pentru a ocupa locul de judecător la Curtea Constituțională lăsat vacant anul trecut după decesul lui Eduard Ababei, care era unul din cei doi judecători desemnați de CSM.

Foto: UNIMEDIA

„Cu opt voturi un candidat nu a întrunit condițiile necesare pentru a candida la funcția de judecător la Curtea Constituțională”, a declarat Dorel Musteață, făcând referire la deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Astfel, se admit pentru participarea la interviu următorii candidați:

Arseni Alexandru, Potîrniche Oleg, Corj Mihai, Păduraru Ion, Istrate Angela, Strulea Maria, Cârnaț Teodor, Balan Gheorghe, Sturza Vasile, Negru Andrei, Mărgineanu Lilia, Țurcan Radu, Iftodi Victoria, Zaharia Procopie, Crețu Ion.


Socialistul Vasile Bolea a fost exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională. Se întâmplă după ce Consiliul Superior al Magistraturii i-a respins cererea depusă cu votul a opt membri.

Precizăm că 16 persoane și-au depus dosarele la concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, anunțat de Consiliul Superior al Magistraturii. 

Astfel, în concurs au rămas doar 15 persoane.


Pub