A demisionat pentru o funcție în diplomație: Inga Ionesii a fost contractată de Ministerul de Externe

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă numirea din 10 iunie a doamnei Inga Ionesii în funcția de șefă a Direcției management instituțional, o subdiviziune strategică a ministerului de externe responsabilă de implementare şi promovare a politicii şi procedurilor de personal, managementul documentelor, precum și implementarea agendei e-Transformare. 

Foto: UNIMEDIA

„În funcția respectivă, doamna Ionesii va mai coordona procesul de elaborare a bugetului, de evidență contabilă și gestiune financiară, precum și de transparența cheltuirii mijloacelor financiare, asigurarea juridică a ministerului, precum și procesul de achiziții publice de bunuri și servicii.

În perioada 2016 – 2020, oficialul a activat în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Estonia, fiind reîncadrată în funcție din rezerva diplomatică a ministerului”, se menționează în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe.

Despre demisia Ionesii de la primărie s-a anunțat astăzi, iar primarul capitalei a confirmat informația. Ceban i-a mulțumit funcționarei pentru munca depusă și a anunțat cine va asigura interimatul funcției.


Pub