(video) Scandalul ia amploare la Primărie. Ceban, către Chironda: Era bine dacă nu lipsea nemotivat de la serviciu zile întregi și nu eram acum cu restanțe pe multe proiecte

Edilul capitalei, Ion Ceban, spune că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.

Foto:

„Un viceprimar s-a dat cu părerea referitor la unele subiecte, voi comenta în detaliu când mă voi întoarce. 

Era bine dacă nu lipsea nemotivat de la serviciu zile întregi. A zis că se afla într-o zonă pentru care ar avea motivație, vreau să aflu și eu și noi cu toții.

Iar despre restanțele la proiectele gestionate, incapacitatea de a comunica cu direcțiile responsabile vom reveni pe parcurs. Multe proiecte sunt în întârziere, tichetarea electronică, scuaruri, parcări și multe ce țin de dezvoltarea urbanistică, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, chiar dacă există divergențe în acest sens”, a declarat Ion Ceban.

Viceprimarul capitalei Victor Chironda a anunțat astăzi că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolarea a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Arhitecta orașului, Svetlanei Dogotaru declară însă că toate actele emise pentru demolarea Hotelului Național corespund întru totul legislației, iar acuzațiile lansate de viceprimarul Victor Chironda denotă lipsa acestuia de cunoștințe necesare pentru a-și îndeplini obligațiile de funcție. 

Pretura Centru au organizat, pe 12 iunie 2021, consultări publice privind planul urbanistic de detaliu a teritoriilor pe care este amplasat Hotelul Național. Astfel, clădirea ar urma să fie demolată, iar în locul acesteia se vrea ridicarea unui adevărat complex locativ, înalt de 25 de etaje.


Pub