(video) Nu puteau împărți microfonul: Andrei Năstase l-a smuls din mâna lui Burgudji, la ședința eșuată a CMC de astăzi. Ceban: Au venit să se dea în spectacol

Scandal și brânceli la ședința Consiliului Municipal Chișinău de astăzi. Andrei Năstase i-a smuls microfonul consilierului Partidului Șor, Serghei Burgudji în timp ce Alexandr Slusari prezenta la tribună. Conflictul s-a iscat din cauza proiectului de lege cu privire la includerea satului Floreni în componența municipiului Chișinău. 

Foto: Captură de ecran

La ședință a fost prezentă și o locuitoare din Floreni care a solicitat și susținut inițiativa de Platforma DA. Subiectul însă a stârnit discuții în contradictoriu între Năstase, Valerii Klimenco și Serghei Burgudji.  

„A fost elaborat un proiect de decizie de Platforma DA și un proiect de lege în Parlament de către Alexandr Slusari cu privire la extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie. Avem solicitarea locuitorilor din Floreni, avem solicitarea Consiliului Local Floreni. Avem disponibilitatea colegilor noștri de la nivel raional Anenii Noi. Facem apelul către consilierii municipiului Chișinău, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă să susțină acest demers al Platformei DA”, a spus Andrei Năstase în cadrul ședinței CMC. 

Consilierul Partidului Șor, Valerii Klimenko a menționat că dacă vor fi luate în municipiu alte localități nu va fi corect față de persoanele din Chișinău care finanțează, iar cu acest subiect trebuie să se ocupe statul, nu autoritățile municipale. 

Un alt consilier la Partidului Șor, Serghei Burgudji, a dorit să ia cuvântul de la microfon, fiind nemulțumit de prezența lui Alexandr Slusari la ședință, dar a intervenit  Năstase care nu l-a lăsat să i-a lua cuvântul. 

Ion Ceban a venit cu o reacție la cele întâmplate.

„Am văzut azi că iarăși mai mulți consilieri municipali, candidați la funcția de deputat așa cum au obișnuit în ultima perioadă s-au dat în diferite spectacole în tentative de a promova agenta politică. Am zis Primăria Municipiului Chișinău la această etapă și în această campanie nu este implicată și rugăm foarte mult ca politica legată de campania electorală să fie făcută înafara ușilor”, a spus Ceban. 




Pub