(doc) Ultima oră! Veaceslav Platon a depus o plângere în România pe numele Maiei Sandu

Omul de afaceri Veaceslav Platon s-a adresat azi cu o plângere în adresa doamnei Gabriela Scutea, Рrосurorul general al parchetului de ре lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România în care denunță acțiunile vădit ilegale ale cetățenei Statului Român Maia Sandu, președintă a Republicii Moldova și prin care solicită atragerea la răspundere penală a acesteia pentru „comiterea împotriva mea a mai multor infracțiuni în vederea preluării ilicite a bunurilor ce-mi aparțin”. Plângerea a fost depusă în România în condițiile în care Maia Sandu, utilizând funcția sa publică pune presiuni asupra sistemului judecătoresc somând judecătorii să nu adopte decizii care i-ar permite lui Veaceslav Platon să-și întoarcă bunurile și valorile de care a fost deposedat ilegal în perioada anilor 2014-2017 de către cetățeanul Vladimir Plahotniuc și persoane din anturajul acestuia, se arată într-un comunicat al omului e afaceri.

Foto: Colaj UNIMEDIA

În speță, în plângerea semnată de omul de afaceri se menționeaă: „consemnăm o presiune directă și o somare necondiționată exercitată de către dna Maia Sandu, președinte al Republicii Moldova, asupra judecătorilor naționali din Republica Moldova în vederea impunerii acestora la adoptarea unor soluții în defavoarea intereselor mele sau companiilor gestionate de mine, sub pretextul combaterii unor presupuse riscuri împotriva sistemului național de securitate”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook Veaceslav Platon a menționat că, având în vedere presiunea agresivă depusă de Maia Sandu asupra sistemului judecătoresc, în Moldova ar fi greu de a obține o decizie echitabilă. „Iată de ce, am fost obligat să mă adresez cu o plângere în organele de drept din România unde, sper, se poate obține o decizie cu mult mai echilibrată și imparțială”, se arată în postarea omului de afaceri.

Maia Sandu nu a venit deocamdată cu o reacție.

Anterior, Platon a declarat în exclusivitate pentru UNIMEDIA, că a decis să se plângă instanțelor din România, întrucât cele din Moldova îi resping cererea, pentru că aceasta o vizează pe șefa statului, Maia Sandu. 

Maia Sandu a declarat anterior că va analiza ordonanța emisă de Procuratură prin care învinuirile aduse lui Platon în dosarul furtul miliardului au fost anulate, utilizând expresii drept „gruparea Platon”, pe care a acuzat-o că reprezintă un pericol pentru securitatea națională.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că în rezultatul cercetării tuturor probelor noi, coroborate cu probele administrate în cadrul urmăririi penale, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia. Recent și instanța de judecată l-a declarat nevinovat în acest dosar.

La rândul său, Platon a declarat că beneficiarii furtului miliardului au fost Plahotniuc și Șor, iar Maia Sandu „încearcă să pedepsească oameni nevinovați în favoarea celor doi”.


Pub