Prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM, reținută de CNA pentru că ar fi cerut unei studente 3000 de lei, eliberată din arest

Prodecana facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova, reținută de CNA pentru că ar fi cerut unei studente 3000 de lei, a fost eliberată din arest pe motiv de sănătate. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Foto: zdg.md

„Procurorii au eliberat-o după ce a fost reținută pentru 72 de ore. Au eliberat-o prin ordonanță din motive de sănătate”, a menționat purtătoare de cuvânt a CNA.

Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la USEM, a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă.

În denunţul recepţionat, studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, dar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3000 de lei. Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei.

Pentru documentarea cazului a fost deschisă o anchetă, iar în procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului la una din instituţiile de microcreditare din capitală. Astăzi, prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior fiind reţinută pentru 72 de ore. Aceasta este bănuită de trafic de influenţă.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.


Pub