Trei candidați de pe lista PAS la parlamentare retrași, după diferite acuzații. Vezi cine le-a luat locul

Partidul Acțiune și Solidaritate a schimbat trei candidaţi de pe lista electorală, după ce aceștia s-au retras din cursa pentru parlamentare ca urmare a diferitor acuzații. Este vorba despre Nata Albot, Alexandru Catan și Petru Gandrabur. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale din 15 iunie. 

Foto: UNIMEDIA

Astfel, în locul Natei Albot, candidata care era pe locul opt în listă, acum se regăsește Vladimir Bolea. Precizăm că jurnalista Nata Albot a anunțat că se retrage din lista candidaților la funcția de deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate, după scandalul legat de marijuana cu care a fost surprinsă la aeroport.

În locul lui Alexandru Catan, despre care mass-media a scris că figurează într-un dosar penal pentru contrabandă cu alcool în proporții deosebit de mari a fost numit Artemie Cătănoi, candidat cu numărul 43 pe listă. Catan a anunțat pe pagina sa de Facebook că se retrage din cursă. El susține că în ultima perioadă, presa „controlată de Dodon a distribuit informații false și denigratoare despre mine. Au răscolit un dosar penal fabricat pe timpul regimului Plahotniuc pe numele meu.”

Și Petru Ion Gandrabur, primarul satului Țiganca, Cantemir, s-a aflat în centrul unor acuzații. Fiind învinuit de escrocherie, într-un dosar trimis deja în instanță, acesta s-a retras de pe lista PAS și a fost înlocuit cu Iurie Pasat, primarul satului Bălceana care este pe locul 53.

Vedeți mai jos lista integrală la parlamentare din partea Partidului Acțiune și Solidaritate.


Pub