CC a respins examinarea cererilor privind constituționalitatea hotărârilor CEC cu referire la deschiderea secțiilor de votare în diasporă

curtea-constitutionala-1920×1020-c-default

Curtea Constituțională nu a acceptat spre examinare în fond cererile privind constituționalitatea hotărârilor Comisiei Electorale Centrale, privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare și pentru cetățenii din regiunea transnistreană. Decizia a fost luată astăzi, 15 iunie.

Curtea a notat că hotărârile Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea unor secții de votare nu sunt acte administrative cu caracter individual, ci sunt acte administrative cu caracter normativ. Ele sunt adoptate pentru punerea în aplicare a prevederilor pertinente din Codul electoral, vizează un număr nedeterminat de subiecte și au un caracter general. Prin urmare, în cazul contestării unor astfel de hotărâri în instanța de judecată nu este necesară parcurgerea procedurii prealabile.

Prin urmare, Curtea a constatat că sesizările nu întrunesc condițiile de admisibilitate și nu pot fi acceptate pentru examinare în fond.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente