Prodecana Facultății de Jurnalism de la USEM a fost eliberată. „Au intervenit motive de sănătate”

usem-1920×1020-c-default

Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă. În scurt timp, aceasta a fost eliberată în baza unei ordonanțe emise de procuror. Potrivit comunicatoarei CNA, Angela Starinschi, bănuita va fi cercetată în libertate.

„Persoana în cauză inițial a fost reținută pentru 72 de ore după ce a fost denunțată de o studentă, care i-ar fi transferat 3 000 de lei pentru a achita o rată de credit. Ulterior, a intervenit o situație când procurorul a luat act de noi informații referitoare la starea de sănătate a bănuitei, motiv pentru a fost luată decizia de a fi eliberată printr-o ordonanță. Repet: un motiv pertinent care te obligă să eliberezi persoana oricât de rezonabile ar fi bănuielile în privința ei”, așa a comentat Angela Starinschi această situație.

Vă amintim că în denunțul depus, studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, dar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3000 de lei. Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente