CSM l-a lăsat pe Vasile Bolea să-și vadă de politică și l-a exclus din cursa pentru un fotoliu de judecător constituțional

Mădălin Necșuțu
15/06/2021
Vasile Bolea, deputat PSRM

Cererea deputatului socialist Vasile Bolea în care acesta cerea amânarea concursului pentru ocuparea unui fotoliu de judecător constituțional rămas vacant a fost respinsă, marți, de către Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM).

Bolea era unul dintre pretendenți și a cerut Curții să amâne concursul până după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, motivând că el este în campanie electorală. Cererea sa a fost respinsă cu votul unanim al judecătorilor Curții.

De asemenea, Bolea nu a fost nici măcar admis la proba interviului premergătoare concursului pentru ocuparea locului de la Curte rămas vacant după moartea judecătorul Eduard Ababii la începutul acestui an. În prezent, concursul de la Curtea Constituțională are 15 candidați, după excluderea lui Bolea.

Mădălin Necșuțu
15/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii