fbpx

foto | Goană după diamante într-un sat sud-african: „Voi putea să cumpăr o mașină, o casă și să-mi dau copiii la o școală privată”

Peste 1000 de persoane au năvălit luni, 14 iunie, satul KwaHlathi din Africa de Sud, după ce au aflat că în zonă s-ar putea găsi diamante, informează Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un păstor a descoperit într-un câmp deschis o piatră transparentă, despre care unii susțin că ar fi un cristal de cuarț, și a anunțat descoperirea, astfel sute de oameni au împânzit regiunea cu speranța că piatra încă neidentificată ar fi un diamant autentic.

„Sunt adevărate”, dă asigurări Lihle Magudulela, o mamă singură, cu trei copii, arătând spre o mică grămadă de pietre murdare pe care o ține în mână, care ar putea fi la fel de bine cristale de cuarț.

„Voi putea să cumpăr o mașină, o casă și să-mi dau copiii la o școală privată”, a explicat ea.

Experții nu exclud că poate fi vorba despre diamante autentice, chiar dacă consideră că este extrem de improbabil. Departamentul pentru Energie și Minerit a declarat că va trimite o echipă de experți în zilele următoare la fața locului.

Descoperirea a „schimbat vieți”, a spus un săpător pe nume Mendo Sabelo, în timp ce ținea o mână de pietre minuscule.

„Asta înseamnă că viața noastră se va schimba, deoarece nimeni nu a avut un loc de muncă adecvat, am slujbe ciudate. Când m-am întors acasă cu ei, (familia) au fost cu adevărat fericiți”, a spus bărbatul în vârstă de 27 de ani.

Un alt sud-african a fost de acord, adăugând: „Nu am văzut și nu am atins un diamant în viața mea”.

„Acum și aici îl ating pentru prima oară. Sper că acest lucru va face diferența acasă, deoarece ne este într-adevăr greu, așa că sper că lucrurile vor fi mai bune”, a spus el.

Unii oameni au început să vândă pietrele, prețul de pornire variind de la 100 rand (9,41 dolari) la 300 rand (28 dolari).

Guvernul provincial a cerut de atunci tuturor celor implicați să părăsească zona pentru a permite autorităților să efectueze o inspecție adecvată, pe fondul temerilor că oamenii care săpau la locul respectiv ar putea răspândi coronavirus.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button