‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCât se va mai menține vremea rece și ploioasă. Ce spun meteorologii

Cât se va mai menține vremea rece și ploioasă. Ce spun meteorologii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După cum anunță meteorologii și în această săptămână ne așteaptă vreme rece și ploioasă, ca urmare a unui ciclon.

Centrul Hidrologic din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, anunță că în legătură cu precipitațiile puternice căzute în cursul superior al râului Prut pe teritoriul Ucrainei, în intervalul 15-18 iunie, se așteaptă creșterea nivelului apei cu până la 1,80 m pe sectorul satului Criva – orașul Costești.

Totodată, se așteaptă temperaturi destul de scăzute pentru perioada în care ne aflăm, cu răcirea în continuare a vremii, spune șeful Direcției Prognozei Meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, scrie Radio Chișinău.

„În următoarea perioadă, până la data de 21 iunie ne mai așteptăm la instabilitate atmosferică, respectiv în intervalul 15-19 iunie vom avea încă ploi cu descărcări electrice și, fiindcă suntem sub influența unui ciclon, vom avea această instabilitate. Dacă vorbim din punct de vedere termic, situația este una puțin mai bună, comparativ cu cea actuală. În următoarea perioadă ne așteptăm la valori de 11 și 16 grade pe timp de noapte, respectiv se apropie de valorile termice normale, același lucru se va întâmpla și pe timp de zi. Pentru marți, 15 iunie, ne așteptăm să avem valori termice între 22 și 27 de grade, respectiv pe cea mai mare parte a teritoriului vor fi temperaturi normale. Dar, în perioada 16-20 iunie ne așteptăm ca temperaturile ușor să scadă, fiind ușor sub limita normală pentru această perioadă”.

Potrivit lui Ghenadie Roșca, după 21 iunie temperaturile vor începe să crească și vor ajunge până la 28 de grade Celsius.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›