‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleBeneficiarii de subvenții ce nu utilizează materiale de identitate vor întoarce banii

Beneficiarii de subvenții ce nu utilizează materiale de identitate vor întoarce banii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ești producător agricol și ai beneficiat de subvenții? Atunci trebuie să știi, că beneficiarii de subvenții au obligativitatea de a utiliza elementele de identitate vizuală FNDAMR (Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural).

Elementele de identitate vizuală FNDAMR (autocolante, plăcuțe informative, panouri) asigură transparența necesară implementării, derulării și atribuirii fondurilor naționale, cât și a celor externe.

Materialele de vizibilitate vor fi aplicate și realizate în conformitate cu prevederile HG 455/2017, HG 507/2018, HG 476/2019 și a Declarației pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor și a documentelor prezentate, inclusiv angajamentul de menținere a criteriilor de eligibilitate.

Important!

În cazul încălcării obligațiilor, beneficiarul urmează să restituie suma subvenției, ținând cont de coeficientul inflației şi dobânda de întârziere, calculată în condițiile legii, cu excepția impedimentelor justificate, notificate Agenției în condițiile stabilite în art.904 din Codul civil al Republicii Moldova nr.1107/2002.

Reguli de aplicare:

‹ adv ›

Materialele de vizibilitate trebuie să furnizeze informații clare privind tipul subvenționării (post investițională/în avans/dezvoltare rurală), beneficiarul (agentul economic/UAT), localitatea unde s-a realizat investiția, denumirea Măsurii/Submăsurii accesate cu indicarea concretă a obiectului investiției, valoarea totală a investiției, suma subvenției autorizate și contribuția proprie.

Sunt 3 tipuri de elemente vizuale:

  1. Autocolant – se aplică pe toate mașinile, utilajele și echipamentele pentru care suma subvenției este mai mare de 20.000 MDL.
  2. Plăcuța informativă – se aplică în cazul în care suma subvenției este de la 100.000 până la 1 000 000 MDL.
  3. Panou informativ – se aplică în cazul în care suma subvenției este mai mare de 1 000 000 MDL.

Materialele de vizibilitate trebuie să ofere informații clare despre:

‹ adv ›
  1. Beneficiar.
  2. Localitatea în care s-a realizat investiția.
  3. Valoarea totală a investiției.
  4. Suma subvenției accesate.
  5. Contribuția proprie.

Toate aceste informații vor fi afișate și menținute pe întreaga perioadă de realizare a investiției sprijinite prin FNDAMR și/sau pe toată perioada de monitorizare a proiectului și vor fi plasate într-un loc vizibil publicului.

Pentru mai multe detalii referitoare la aplicarea și menținerea elementelor de identitate vizuală vă rugăm să vă adresați Oficiilor Teritoriale AIPA în raza cărora sunt amplasate afacerile subvenționate.  

Materialele de vizibilitate vor fi tipărite și instalate din bugetul beneficiarului, în conformitate cu Ghidul privind aplicarea elementelor de identitate vizuală ale FNDAMR și anexelor aferente, puse la dispoziție  pe pagina oficială web – aipa.gov.md, rubrica ”Materiale de vizibilitate FNDAMR”.

Beneficiarii de subvenții vor adapta doar informațiile specifice fiecărui proiect în parte, respectând prevederile obligatorii generale. Ghidul complet privind aplicarea elementelor de identitate vizuală a FNDAMR poate fi accesat prin acest http://aipa.gov.md/ro/node/1820

5 pași simpli de urmat:

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii