image
Sursa foto: Getty Images

19 Grand Slam-uri! Novak Djokovic a câștigat thriller-ul cu Stefanos Tsitsipas și a stabilit un nou record

Novak Djokovic l-a învins pe Stefanos Tsitsipas și a câștigat, pentru a doua oară în carieră, după ediția din 2016, Roland Garros.

Sportivul sârb, care a trecut în semifinale de Rafael Nadal, liderul ierarhiei mondiale, a avut o misiune dificilă în partida cu Stefanos Tsitsipas, care și-a adjudecat primele două seturi, 7-6 (6), 6-2. Novak Djokovic a avut, însă, tăria să revină în partida, a luat următoarele trei seturi, 6-3, 6-2, 6-4, și a câștigat trofeul de la Paris.

Odată cu triumful de duminică de la Paris, Novak Djokovic a ajuns la 19 titluri de Grand Slam din palmares, din 29 de finale disputate. Sportivul sârb a câștigat de nouă ori Australian Open, de cinci ori la Wimbledon, în trei rânduri la US Open, în timp ce pe zgura pariziană s-a impus în două rânduri.

Astfel, sârbul a ajuns la un singur trofeu de deținătorii recordului, Roger Federer și Rafael Nadal, cei care au câștigat în carieră 20 de titluri la turneele majore.

De asemenea, după victoria cu Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic a devenit primul jucător de tenis din Era Open care câștigă de cel puțin două ori toate turneele de Grand Slam.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: