image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase: Toți bandiții acestei țări spun că Platforma DA nu are șanse să ajungă în Parlament, pentru că se tem de ea

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, afirmă că toți cei care susțin că formațiunea pe care o conduce nu are șanse de accedere în noul Parlament, de fapt se tem de ea, precum se tem să pronunțe cuvântul „Putin”.

„Știți cine vă spune că Platforma DA nu are șanse? Șor, Plahotniuc, Dodon, Platon, Usatâi... Toți bandiții acestei țări vă spun că noi nu avem șanse, dar eu le răspund că Platforma DA în sine este șansa Republicii Moldova! Mai mult decât atât, nimeni din acești bandiți, niciunul dintre ei nu pronunță „Putin” – se tem s-o facă. I-ați auzit să vorbească despre problema transnistreană? Nu. De pericolul care ne paște de acolo? Nu. Despre embargoul rusesc? Nu. Așa cum pe timpul lui Plahotniuc le era frică să pronunțe numele acestuia, la fel și acum le e frică să pronunțe numele lui Putin, Kozak și, mai ales sintagma „bolișoi pachet” care nu este altceva decât federalizarea Republicii Moldova, promovată de Dodon în întreaga Europa”, a declarat Andrei Năstaseîn cadrul lansării campaniei electorale la Ungheni.

Politicianul a mai amintit că unica forță politică care s-a opus cu vehemență federalizării Republicii Moldova a fost Platforma DA, precum aceasta a fost și singura care a contestat în instanță decizia CEC de a deschide mai multe secții de votare în Transnistria.

În acest context Andrei Năstase a remarcat că, dacă judecătorii care azi judecă cauza respectivă vor încălca Constituția, vor trebui să dea socoteală – primul lucru pe care-l va face va fi o sesizare la procuratură pe a asemena eventuală încălcare. „Nu putem admite ca un scrutin să fie afectat de influențe străine”, a mai spus Năstase.

Liderul Platformei DA a specificat că trebuie să avem relații foarte bune cu toți vecinii noștri, cu toate țările lumii, dar există unele aspecte iportante de care trebuie să ținem cont: „Trebuie să avem relații bune și cu vecinii din est și cu cei din vest, dar trebuie să ținem cont de cine ne sunt frații, cine ne sunt partenerii.”

Noutăţile partenerilor

comentarii: