image
Sursa foto: Profimedia

Un nou record în SUA: În aprilie, aproape 4 milioane de americani şi-au părăsit de bună voie jobul

Aproape 4 milioane de americani şi-au dat demisia în luna aprilie, de două ori mai mult decât nivelul înregistrat în aceeaşi lună din 2020. În ceea ce priveşte angajaţii din sectorul privat, procentul demisiilor a crescut cu 2,8%.

Numărul americanilor care îşi părăsesc slujba continuă să crească şi îngreunează tot mai mult sarcina companiilor de a umple un număr record de posturi vacante.

Principalul argument din spatele datelor este că oamenii îşi caută joburi mai bune, cu salarii mai mari. În acest sens, multe companii au majorat salariile sau au oferit beneficii pentru a-i atrage pe muncitori, transmite Ziarul Financiar.

De exemplu, un studiu realizat recent de Bank of American arată că oamenii care au decis să îşi schimbe locul de muncă au câştigat cu 13% mai mult datorită noilor poziţii pe care le ocupă. În acelaşi timp, tot mai mulţi oameni şi-au reevaluat carierele şi au decis că nu mai sunt atraşi de actualul post pe care îl ocupă şi doresc să încerce ceva diferit.

În mod normal, oamenii care renunţă să mai muncească nu se pot încadra în ajutoarele de şomaj, însă există excepţii în multe state din motive care au de a face cu sănătatea şi îngrijirea copiilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: