image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Munteanu a depus două plângeri la PG referitor la concesionarea AIC și furtul miliardului

Vicepreședintele Platformei DA, deputatul Igor Munteanu, a depus astăzi două plângeri în adresa PG cu scopul de a impulsiona investigarea unor cauze de rezonanță. În acest scop, Igor Munteanu a comunicat procurorului câteva fapte care relevă complicitatea unor foști oficiali guvernamentali în cazul acordării garanțiilor de stat, cu asumarea răspunderii guvernamentale, dar și a modului în care a fost selectat concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).

Igor Munteanu spune că faptele expuse în plângeri au condus la vicierea concursului organizat de guvern și introducerea în lista pentru concurs a unor companii care nici măcar nu au participat cu oferte comerciale la concesionare. 

„Am comunicat faptele și evidențele colectate pe aceste dosare de rezonanță, rămânând în așteptarea unui răspuns concludent, care să facă dreptate oamenilor. L-am rugat pe procurorul general al Republicii Moldova să se expună asupra legalității acțiunilor guvernului și a membrilor comisiei de organizare a concursului, legalitatea contractului și asupra statutului procesual penal al persoanelor implicate. Sper ca justiția să triumfe, iar vinovații să fie trași la răspundere cu toată asprimea legilor existente în Republica Moldova”- mai spune Igor Munteanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: