image
Sursa foto: Getty Images

Cu cine semnează Gianluigi Buffon, după ce a refuzat Barcelona și Besiktas. Vrea să meargă la Cupa Mondială din 2022

Ajuns la 43 de ani, Gianluigi Buffon nu are niciun gând de retragere. Portarul italian și-a încheiat conturile cu Juventus, formație la care a evoluat din 2001, cu o pauză de un an, cât a fost plecat la PSG.

"Gigi" negociază acum cu Parma, formație la care și-a început cariera de fotbalist, anunță celebrul jurnalist Fabrizio Romano.

Buffon vrea un contract pe doi ani la Parma, unde ar putea deveni coechipier cu românii Dennis Man și Valentin Mihăilă. Goalkeeper-ul își dorește să mai apere și să meargă cu naționala Italiei la Cupa Mondială din 2022, ca al treilea portar.

Dacă va ajunge la o înțelegere cu Parma, Gianluigi Bffon va reveni la echipa la care și-a început cariera, în urmă cu 26 de ani. Portarul a primit mai multe oferte, printre care și una de la Besiktas, însă își dorește să pună umărul la proiectul ambițios al celor de la Parma, care au retrogradat și țintesc revenirea în Serie A în vara viitoare.

Buffon a avut o ofertă de la Barcelona, însă nici nu a vrut să audă de propunerea grupării blaugrana, unde Ter Stegen este de neclintit. Motivul din spatele deciziei radicale ar legat de Campioantul Mondial din 2022. Portarul își dorește să prindă un loc în lotul "Squadra Azzurra" pentru turneul final din Qatar, iar singurul mod în care ar putea reuși acest lucru este să aibă meciuri în picioare.

Echipe din Italia, Spania, Portugalia și chiar Brazilia și-au manifestat interesul pentru serviciile lui Buffon, dar portarul italian nu se grăbește să ia o decizie. Într-o carieră începută în 1994, Buffon a câștigat tot ce se putea, cu excepția unui singur trofeu, cel al Ligii Campionilor. Portarul a fost aproape să îl cucerească, dar a pierdut trei finale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: