„Congresul Civic” a organizat proteste la Comrat și la Ocnița, pledând pentru „un Parlament incoruptibil”

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” a organizat, în weekend, două proteste în susținerea alegerii unei noi componențe incoruptibile a viitorului parlament la alegeri anticipate. Sute de activiști și susținători ai partidului, dar și candidați la funcția de deputat, au chemat cetățenii să facă o alegere corectă în favoarea progresului și a prosperității Moldovei.

Foto:

Acțiunile de protest au fost întâlnite de către locuitorii ambelor localități cu mare interes. Participanții protestelor au scandat „Parlament incoruptibil — o demnitate a tuturor”, „Alegerea există — Congresul Civic”, „Moldova — progres — Congresul Civic, lozinci care reflectă tezele de bază ale programului electoral al formațiunii politice: doar alegerea deputaților incoruptibili va permite evitarea catastrofe totale în republică. Astfel, doar aleșii poporului, care împărtășesc valorile unui stat social, neutru și echitabil, vor fi capabili să implementeze soluții efective care vor oferi tuturor cetățenilor, fără excepție, o viață decentă garanții sociale, locuri de muncă, salarii mari și pensii adecvate.

Marșurile în Ocnița și Comrat au arătat potențialul înalt al Congresului Civic de mobilizare a cetățenilor și capacitatea de a introduce în agenda socială probleme stringente pentru dezbaterea acestora.

Unul din principalele obiective al acțiunilor de protest a fost familiarizarea locuitorilor regiunilor de Nord și Sud cu „Planul celor cinci modernizări”, elaborat de „Congresul Civic” împreună cu reprezentanții businessului și larg dezbătut cu reprezentanții regiunilor din Moldova. „Planul celor cinci modernizări”, fiind completat de proiecte-ancore (viitoarele nuclee a restabilirii socio-economice a fiecărui raion în parte), rămâne singurul proiect vital pentru depășirea crizei profunde în care se află țara ultimii ani. Niciunul din concurenți electorali nici nu a încercat să elaboreze un asemenea proiect. Cu atât mai mult, nici unul din concurenții electorali, inclusiv partidele lui Igor Dodon și Maia Sandu, nu și-a dorit să discute „Planul celor cinci modernizări”.

Congresul Civic — este singurul concurent electoral și singura forță politică care abordează problemele stringente ale oamenilor, cum ar fi: acces la apă potabilă, accesul la rețele de socializare, rata înaltă a mortalității infantile, starea mediului, tarife înalte, distrugerea potențialului industrial ș.a.m.d.

Pentru fiecare din probleme enumerate Partidul Acțiunii Comune are soluții atât de ordin politic, cât și de ordin practic.

Acțiunile la Comrat și Ocnița, au demonstrat interes deosebit față de programul dezvoltării Moldovei din partea cetățenilor, din cauza că acesta este orientat spre toți locuitorii țării.

Congresul Civic declară, că merge în parlament cu scopul ca „Planul celor cinci modernizări” să devină principalul proiect pentru toate forțe politice din viitorul parlament pentru a scoate țara din criză.

După alegerile din 11 iulie în Moldova trebuie să se formeze o guvernare eficientă și responsabilă, iar funcționari corupți trebuie dați afară din instituțiile statului. Congresul Civici îi propune tuturor cetățenilor un plan efectiv și clar, a cărui implementare va demonstra că în Moldova se poate de trăit decent.

Video aici.



Pub