(doc) CEC a răspuns contestării BECS pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu în campania electorală”

Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de BECS pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu” în campania electorală. Într-un răspuns emis de CEC, se menționează că  „examinarea acestei contestații nu ține de competența CEC”.

Foto: Unimedia

„În urma examinării prealabile a contestației prin prisma punctului 8 din Regulamentul privind procedura de examinare și soluționare a contestațiilor de către organele electorale în perioada electorală, aprobat prin hotărârea CEC nr.3353 din 20 iulie 2010, cu modificările ulterioare, conform căruia membrul organului electoral responsabil de examinarea contestației verifică dacă forma și cuprinsul acesteia corespuns cerințelor stabilite de art.71 alin. (5) din Codul electoral, s-a constatat că examinarea acesteia nu ține de competența CEC.

Prin urmare, potrivit art. 72 alin. (1) din Codul electoral, vă restituim contestația pentru a fi depusă direct la instanță”, se arată în răspuns.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a contestat la CEC faptul că PAS ar utiliza imaginea președintei, Maia Sandu, în campania electorală. Într-un document expediat la CEC, se menționează că „pe ultima pagină a buletinului informativ al PAS este prezentat un material informativ, fiind înserate 4 poze în care este prezentată Maia Sandu”. De partea cealaltă, cei in PAS susțin că socialiștii sunt cei care folosesc imaginea președintei, „prin promovarea minciunilor despre ea”.


Pub