O duminică cu zero cazuri de Covid-19 în capitală

Niciun caz nou de infecția cu Covid-19 în capitală, în ultimele 24 de ore, anunță Ion Ceban. Conform indicatorilor, municipiul Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin Covid-19 este de cca 20 cazuri la 100 mii în ultimele 14 zile.

Foto: unimedia.info
„Este o veste bună, însă dacă privim tabloul în ansamblu, bilanțul cazurilor de Covid-19 în Chișinău - cca 106.400”, menționează Ion Ceban.

Pe parcursul lunii mai 2021, gradual, a fost sistată activitatea spitalelor strategice Covid din municipiu, spitalele revenind la profilurile de specialitate de până la pandemie.

Doar 2 instituții medicale și-au păstrat profilul de internare Covid-19: Centrul Covid-19 Chișinău de la Moldexpo (pentru triaj și ca staționar, inclusiv cu secția de terapie intensivă pe 6 paturi).

Maternitatea municipală nr. 2 (pentru femeile gravide suspecte și confirmate cu Covid-19). Copiii suspecți sau confirmați cu Covid, sunt internați la Institutul Mamei și Copilului (MSMPS, prin ordin, a stopat recent internarea la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii).

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții Covid-19 în spitalele municipale este astăzi de 359 paturi de staționar și 100 paturi triaj la Centrul „Covid-19” MoldExpo și 40 paturi la Maternitatea municipală nr. 2.

Potrivit edilului capitalei, în caz de o nouă agravare a situației epidemiologice, spitalele municipale pot reveni la activitate ca spitale strategice Covid în cca 24 - 48 ore.


Pub