MAEIE confirmă: Un tânăr de 21 de ani din Moldova, rănit în urma accidentului din România

(update) Autoritățile române confirmă apartenența la cetățenia Republicii Moldova a unei victime a accidentului rutier produs aseară pe autostrada Deva-Nădlac. Bărbatul, în vârstă de 21 de ani a suferit leziuni ușoare și este în afara pericolului.

Foto: captură video

(știrea inițială) MAEIE susține că deocamdată nu se cunoaște dacă printre victimele accidentului din România sunt și cetățeni din Moldova. Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact permanent cu IPJ Arad, precum și cu Spitalul Județean de Urgență Arad, pentru a urmări starea victimelor și toate circumstanțele de producere a accidentului, inclusiv pentru a stabili cu exactitate, dacă printre pasageri era și un cetățean din Republica Moldova.

„Din informațiile preliminare, obținute de la autoritățile din Arad (IPJ Arad) prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București, accidentul s-a soldat cu 17 victime, dintre care o persoană (un bărbat) a decedat, iar altele 16 au ajuns la spitalul Județean de Urgență Arad pentru îngrijiri medicale, una fiind în stare gravă. Potrivit autorităților locale, la această oră, nu se cunoaște identitatea exactă a victimelor, acestea fiind în proces de identificare.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact permanent cu IPJ Arad, precum și cu Spitalul Județean de Urgență Arad, pentru a urmări starea victimelor și toate circumstanțele de producere a accidentului, inclusiv pentru a stabili cu exactitate, din surse oficiale, apartenența la cetățenia Republicii Moldova a unui pasager a microbuzului”, notează biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

O persoană a murit și alte 16 au fost rănite într-un accident produs în noaptea de duminică spre luni pe Autostrada Deva-Nădlac. Un microbuz cu 17 persoane a intrat într-un TIR parcat pe banda de urgență, scrie presa română. Potrivit sursei, în microbuz se afla și un cetățean din Republica Moldova.


Pub