(video) PAS vs PACE, la Căușeni: Un membru PAS, acuzat că ar fi agresat o femeie. Cum comentează formațiunea și ce spune poliția

Neînțelegeri între PAS și PACE la Căușeni. Membrii partidului condus de Gheorghe Cavcaliuc susțin că un bărbat din PAS ar fi agresat o femeie din partid. Din spusele acestora, victima împărțea pliante cu simbolica PACE cetățenilor, fapt care i-ar fi deranjat pe cei din PAS, care se aflau în preajmă. De partea cealaltă, reprezentanții PAS spun că acuzațiile lansate sunt false, iar femeia nu a fost agresată fizic. Totodată, martorii spun că nu au existat niciun fel de altercații. Oamenii legii au recepționat o plângere și a fost pornită o procedură contravențională pentru huliganism nu prea grav.

Foto: colaj

„Oamenii buni” de la PAS au fost deranjați de faptul că activiștii PACE, în exclusivitate femei, împărțeau pliante cetățenilor. Unul dintre ei a bruscat-o pe Rodica Negrei, Vicepreședinte Organizației Republicane de Femei PACE, după care s-a ascuns, ca un laș, în spatele colegilor săi de partid, lângă cortul PAS și a fugit înainte să vină poliția. Partidul PACE are autorizație pentru amplasarea cortului electoral în piața din centrul orașului Căușeni, din 2 iunie.

Ieri, când PAS și-a prezentat candidații la Căușeni, i-am tratat cu respect, am redus volumul muzicii de la cortul nostru și am început să împărțim pliante cu programul Partidului PACE numai după ce acțiunea de la cortul PAS s-a încheiat. Dimpotrivă, au trecut la atacuri fizice”, a declarat Rodica Negrei.

Solicitată pentru o reacție, purtătoare de cuvânt a PAS, Aurica Jardan, a declarat că informația este un fals.

„Doamna respectivă nu a fost agresată fizic. Femeia era activistă a unui alt partid, a început să facă gălăgie în timpul evenimentului PAS și membrii noștri i-au solicitat să se oprească. Oamenii care au fost acolo spun că nu au fost altercații”, ne-a spus aceasta.

Oamenii legii spun că a fost depusă o plângere.

„Ieri a fost depusă o plângere de un reprezentant Pace. A fost pornită procedura contravențională în baza art.354 Cod Contravențională. Acesta riscă amenda de la 6-50 unități contravenționale sau muncă neremunerată de la 20-60 de ore”, ne-a spus ofițera de presă, Mariana Bețivu.


Pub