Ministerul Agriculturii revine la vechea casă: Clădirea va fi „împărțită” cu magistrații judecătoriei Centru

Ministerul Agriculturii revine la sediul vechi de pe bulevardul Ștefan cel Mare, de unde a fost strămutat acum 4 ani. În aceeași clădirea se află și judecătoria Centru, iar potrivit unei magistrate, aceștia vor „împărți” clădirea cu reprezentații ministerului.

Foto: fb/ Judecătoria Chișinău

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că, din 14 iunie 2021, instituția își schimbă sediul, noua adresă fiind bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 162, MD-2004.

Totodată, Vă informăm că, datele de contact telefonic rămân aceleași: 0 22 204 – 579 (Secția managementul documentelor); 0 22 204 – 581 (anticamera ministrului); 0 22 204 – 582 (Serviciul informare și comunicare cu mass media)”, se arată în anunțul făcut de minister.

Solicitată de UNIMEDIA, Victoria Sanduța, magistrata de la judecătoria Centru, sediul nu va fi strămutat.

„Noi rămânem pe loc, cel puțin până acum nimeni nu ne-a anunțat nimic. Probabil ei revin la etajele superioare, acolo unde s-a făcut reparația. Dar de la etajele 2 până la 9 rămâne a fi Judecătoria Chișinău, sediul Centru”, ne-a spus magistrata.

Acum 4 ani, Partidul Democrat s-a pregătit temeinic de transferul în noul sediu. Potrivit portalului Newsmaker, democrații au obținut autorizații de la municipalitate, practic baricadându-se prin bariere și bollard-uri. Se pare însă că asta nu a fost suficient. Potrivit sursei citate, tot pentru confortul PD-ului a fost organizată și strămutarea Judecătoriei Centru, din sediul Preturii Centru la Ministerul Agriculturii.

Sursa scrie că în aceeași curte cu oficiul democraților, intrarea spre care ei voiau să o limiteze, se afla Judecătoria Centru. Instanța ocupa etajul trei al Preturii sectorului Centru și o parte din clădirea de pe strada Ștefan cel Mare 73, unde se va muta în curând Procurtura Generală. În zilele de muncă, în preajma sediului era întotdeauna multă lume, fiind aduse persoane arestate, iar pasajul pe care democrații îl voiau închis servea drept parcare pentru cei de la judecătorie.

Problema a fost rezolvată printr-o reformă. PDM a primit acordul pentru amenajare de la primărie, iar peste două săptămâni, la 11 octombrie 2017, Guvernul a aprobat transferul Judecătoriei Centru în sediul Ministerului Agriculturii, de pe Ștefan cel Mare 162. Atunci, Ministerul Justiției spunea că în acest bloc urmează să se mute judecătoriile tuturor sectoarelor.

Strămutarea s-a făcut în pofida faptului că, cu jumătate de an mai devreme, se propunea ca pentru Judecătoria Chișinău, care va unifica instanțele din toate sectoarele, va fi construit un bloc nou.


Pub