Ce i-a spus Christian Eriksen selecționerului Danemarcei, de pe patul de spital

Christian Eriksen (29 de ani) a oferit o primă reacție, de pe patul de spital, după accidentul de sâmbătă, când a căzut pe teren în timpul meciului Danemarca - Finlanda 0-1 și a fost la un pas de tragedie, notează digisport.ro.

Foto: Profimedia

„Vă mulțumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt mai bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine”, le-a transmis Christian Eriksen italienilor de la Gazzetta dello Sport.

Selecționerul danez, Kasper Hjulmand, a vorbit și el despre situația mijlocașului, care se află în afara oricărui pericol.

„Mulţi jucători îşi refac moralul abia acum, ştiind că Eriksen va fi bine. Christian chiar se simte pregătit să joace. Trebuie doar să se odihnească acum. Eriksen va rămâne sub observaţie la Rigshospitalet din Copenhaga pentru câteva zile, dar este în afara oricărui pericol”, a reacţionat antrenorul danez Kasper Hjulmand.

„Am sentimentul că nu ar fi trebuit să jucăm” finalul partidei, a spus selecţionerul danez Kasper Hjulmand, care a fost încântat însă să-l vadă „zâmbind pe Christian”, în timpul unei conversaţii pe care au avut-o în cursul zilei de duminică.

„El ne-a spus: Ce mai faceţi? Cred că vă merge mai puţin bine ca mie. Simt că aş putea merge să mă antrenez”, a adăugat selecţionerul, dezvăluind cuvintele pe care i le-a spus jucătorul.

Eriksen „vrea sa continuăm, aşa că vom face asta. Vrem să jucăm pentru Christian”, a mai spus Kasper Hjulmand.

Mijlocașul danez nu a avut niciodată probleme cardiace, iar examinările efectuate până în acest moment la spitalul din Copenhaga nu au putut identifica ce a provocat accidentul de sâmbătă.

Medicul Danemarcei nu are o explicație pentru accidentul lui Christian Eriksen

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a declarat că specialiștii de la spitalul din Copenhaga trebuie să descopere cauza accidentului lui Christian Eriksen.

„Nu avem o explicaţie cu privire la cauză. Eu nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut la televizor, la fel ca voi. Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi? Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spune de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care el este încă în spital, ca să se descopere ce s-a întâmplat. El este treaz acum şi răspunde la întrebări relevant şi clar. Inima bate din nou”, a spus Martin Boesen.

Christian Eriksen a suferit un stop cardiac

Internaţionalul danez Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca - Finlanda (0-1) de la EURO 2020, a cărui cauză nu poate fi deocamdată stabilită.

În finalul primei reprize a partidei de la Copenhaga, Christian Eriksen s-a prăbuşit brusc pe gazon, fără să aibă niciun contact cu vreun adversar sau cu mingea.

Mijlocașul a fost supus unor manevre de resuscitare pentru mai multe minute și a fost scos cu targa de pe teren. Ulterior, a fost spitalizat, iar UEFA a anunțat, la două ore după accident, că Eriksen se află într-o stare stabilă.


Pub