(doc) Numărul secțiilor de vot din stânga Nistrului, pe masa CC: CSJ va lua o decizie, după expunerea Înaltei Curți

Curtea Supremă de Justiție a remis Curții Constituționale a Republicii Moldova sesizarea depusă de Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr privind numărul de secții de vot din stânga Nistrului. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 14 iunie.

Foto: Unimedia

„Se admite cererea depusă de Partidul Politic Platforma DA cu privire la sesizarea CC a RM privind exercitarea controlului constituționalității unor prevederi din Codul electoral.

Se remite CC a RM sesizarea depusă de Platforma DA în vederea examinării constituționalității unor prevederi din Codul electoral.

Se amână examinarea cauzei în ordine de recurs, până la pronunțarea Curții Constituționale asupra excepției de neconstituționalitate.

Încheierea nu se supune niciunei căi de atac”, se menționează în încheiere.

Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 44 secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest fel, consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va constitui secțiile de votare și birourile electorale ale acestora.

Numărul de secții de votare din regiunea transnistreană a fost contestat la Curtea de Apel de către Platforma DA.


Pub