Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ CEC a înregistrat oficial…

VIDEO CEC a înregistrat oficial Partidul „Patrioții Moldovei” în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Foto: Agora.md

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au înregistrat în ședința de luni, 14 iunie, Partidul „Patrioții Moldovei” în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În cadrul ședinței, CEC a aprobat demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului „Patrioții Moldovei”, a simbolului electoral și confirmarea persoanei responsabile de finanțe.

„Pe 7 iunie 2021, domnul Garbuz Mihail a depus la CEC un demers prin care solicită înregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului „Patrioții Moldovei”. A fost prezentat simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot, care reprezintă două litere mari: R și F, ce simbolizează programul electoral al partidului. Se înregistrează 55 de candidați de pe lista Partidului „Patrioții Moldovei”. Se înregistrează simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot. Se confirmă pe doamna Adamian Olga în calitate de persoană responsabilă de finanțe”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Pentru scrutinul din 11 iulie 2021, au fost înregistrați, 19 concurenți electorali, iar alte 5 dosare se află în proces de examinare.

Pe 11 iulie 2021, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.