Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Lista integrală a candidaților…

DOC Lista integrală a candidaților la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din partea Partidului Regiunilor din Moldova

Imagine-simbol; sursa: regions.md

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) au publicat luni, 14 iunie, lista integrală a candidaților la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din partea Partidului Regiunilor din Moldova. Liderul formațiunii politice, Alexandr Kalinin, este numărul unu în lista candidaților din partea partidului.

Doc: CEC

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au înregistrat în ședința de luni, 14 iunie, Partidul Regiunilor din Moldova (PRM) în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, membrii CEC au aprobat demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Regiunilor din Moldova, a simbolului electoral și confirmarea persoanei responsabile de finanțe.

Potrivit e-democracy, Partidul Regiunilor din Moldova (PRM) a fost constituit pe 23 septembrie 2011 şi a fost înregistrat de Ministerul Justiţiei pe 18 octombrie 2011. PRM este un partid politic cu doctrină democraţiei populare. Calitatea de preşedinte al partidului a fost exercitată în perioada 2011–2016 de Mihail Formuzal, iar din 20 februarie 2016, funcţia de preşedinte al Partidului Regiunilor din Moldova este ocupată de Alexandr Kalinin.

Partidul nu participă activ în viaţa politică din R. Moldova. La alegerile parlamentare din noiembrie 2014 la care a participat PRM, formaţiunea nu a trecut pragul electoral.

Pentru scrutinul din 11 iulie 2021, au fost înregistrați 18 concurenți electorali, iar alte 6 dosare se află în proces de examinare.

Pe 11 iulie 2021, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.