04:50:21 24.04.2024
Stiri

FOTO // Renovarea drumurilor la Orhei continuă în ritm ALERT. Încă o stradă a fost inaugurată, după ample lucrări de reparație: „Este utilizată tehnologia „Slurry Seal”, care se utilizează pe larg în țările europene și SUA”

Actualitate 14.06.2021 13:59 Vizualizări1134 Autor: Ziarul National
FOTO // Renovarea drumurilor la Orhei continuă în ritm ALERT. Încă o stradă a fost inaugurată, după ample lucrări de reparație: „Este utilizată tehnologia „Slurry Seal”, care se utilizează pe larg în țările europene și SUA”


Strada Floriilor din orașul Orhei a fost inaugurată, după ample lucrări de reparație. Totodată, în zonă a fost amenajat și un teren de joacă pentru copii. Actualmente, drumarii și autoritățile din Orhei desfășoară lucrări de renovare a infrastructurii rutiere în câteva sectoare ale municipiului Orhei, inclusiv pe străzile Gorki, Șoimarului și 31 august, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Strada Floriilor a fost parțial asfaltată, iar pe segmentul de pantă s-a aplicat beton armat. „Împărtășesc bucuria locuitorilor. Strada a fost amenajată foarte bine, având în vedere că aici nu venea nici măcar transportul public”, a menționat primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu.

Potrivit sursei citate, în scurt timp vor fi redeschise, după reparație, străzile Alexei Șciusev și Alecu Russo. În prezent, mai multe artere din Orhei sunt renovate cu utilizarea tehnologiei „Slurry Seal”, care prevede așternerea unui nou strat de asfalt rece. Această tehnologie se utilizează pe larg în țările europene și SUA, fiind o metodă eficientă de conservare a stratului asfaltic.

„Asfaltul de tip „Slurry Seal”, care are o compoziție pe bază de polimeri, va proteja de uzură drumurile asfaltate pe o perioadă de până la șapte ani. Renovăm acum strada Buzu și Gorki. Vom continua proiectele pe care ni le-am propus în ciuda pandemiei și altor provocări”, a menționat primarul Pavel Verejanu.

Autoritățile de la Orhei au planificat și reparația tronsonului Dorobanți-Tricolorului-Unirii, iar pe strada Șoimarilor – drumul ce leagă sectorul Lupoaica de centrul orașului – lucrările de reparație sunt în toi. Aici va fi schimbat integral stratul de asfalt, bordurile și vor fi amenajate trotuare noi. De asemenea, pe strada Șoimarului, vor fi amenajate mai multe locuri de parcare.

Tehnologiile și experiența aplicate de drumarii din Orhei vor fi aplicate și în satele raionului. „S-au găsit soluții optime și pentru direcționarea apelor pluviale, care a fost o problemă de ani de zile pentru localnici. Vom folosi aceste tehnologii și la reparația drumurilor din satele din raionul Orhei”, a spus președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Lucrările de reparație a infrastructurii rutiere în orașul Orhei sunt efectuate de Întreprinderea municipală „SCL Orhei”, fapt ce garantează calitatea acestora și o economie de circa 30 la sută.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md