12:47:10 25.04.2024
Stiri

Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, aprobată de ANRE: Cotațiile bursiere pentru benzină, motorină și gaz lichefiat, publicate în fiecare zi

Actualitate 14.06.2021 14:24 Vizualizări1623 Autor: Ziarul National
Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, aprobată de ANRE: Cotațiile bursiere pentru benzină, motorină și gaz lichefiat, publicate în fiecare zi
Poză simbol


Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate în conformitate cu prevederile noului document.

Potrivit noii Metodologii, companiile petroliere urmează să-i atribuie fiecărei partide un preț maximal de comercializare, odată cu importul carburanților.

Acest preț se va baza pe cotațiile bursiere Platts pentru 14 zile anterioare efectuării importului, marjele comerciale stabilite de către ANRE, cotele accizelor și cotele TVA prevăzute de Codul Fiscal.

CITIȚI și Avertisment de ultimă oră al experților economici: „Noua metodologie de calcul al prețurilor la produsele petroliere propusă de ANRE – diversiune și SABOTAJ înainte de alegerile parlamentare”

În rezultatul implementării Metodologiei va fi asigurată o corelare exactă a prețurilor finale pentru fiecare tonă/litru de produs petrolier la cotațiile bursiere internaționale.

Pentru o transparență și mai mare a procesului, ANRE va publica în fiecare zi lucrătoare cotațiile bursiere relevante pentru benzină, motorină și gaz lichefiat.

Hotărârea privind aprobarea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere urmează să intre în vigoare de la 1 iulie 2021.

ANRE precizează că prețurile actuale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere nu pot fi majorate de către vânzători până la intrarea în vigoare a Metodologiei respective.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md