10:14:19 25.04.2024
Stiri

O nouă VICTORIE pentru Veaceslav Platon în JUSTIȚIA din R. Moldova. Acesta a fost declarat NEVINOVAT în dosarul fraudei bancare. Deputat: „Domnilor PROCURORI, Platon a scris într-un autodenunț că o companie a sa figurează în jaful bancar…”

Actualitate 14.06.2021 20:17 Vizualizări2648 Autor: Ziarul National
O nouă VICTORIE pentru Veaceslav Platon în JUSTIȚIA din R. Moldova. Acesta a fost declarat NEVINOVAT în dosarul fraudei bancare. Deputat: „Domnilor PROCURORI, Platon a scris într-un autodenunț că o companie a sa figurează în jaful bancar…”


Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară în care a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia a fost luată astăzi de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Șefa Comisiei parlamentare „Laundromat”, deputatul PPDA, Inga Grigoriu, consideră că procurorii au trecut cu vederea faptul că Platon a recunoscut că una dintre companiile sale figurează în „furtul miliardului”.

„Consider oarecum simbolic faptul că nevinovăția mea a fost demonstrată în instanță astăzi, 14 iunie, la exact doi ani de când Vlad Plahotniuc a părăsit țara”, a spus Platon.

Acesta a adăugat că a fost anunțat în căutare internațională la comanda regimului Plahotniuc, iar ulterior, în iulie 2016, ar fi fost extrădat ilegal din Ucraina și învinuit de pretinse escrocherii și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Astfel, în aprilie 2017 a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Platon a fost eliberat pe 15 iunie 2020.

Deputata Inga Grigoriu consideră că procurorii au trecut cu vederea un autodenunț al lui Platon.

„Veaceslav Platon a fost scos de sub orice acuzație în cazul fraudei bancare de către procurori. În acest context, vreau să reamintesc Procuraturii R. Moldova despre o companie înregistrată într-o zonă off-shore, denumită RONIDA Invest LLP. Această companie, fondată încă în 2008, anume pentru spălări de bani, apare atât în jaful bancar, în devalizarea de întreprinderi regionale, dar și în spălătoria rusească, denumită generic „Laundromat”. În 2016, numitul Veaceslav Platon a scris într-un autodenunț că această companie îi aparține. Cum, dlor procurori, să treceți cu vederea acest aspect? Doar omul a declarat ceva!”, a scris acesta pe Facebook.

Și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, nu înțelege cum Platon a putut fi achitat.

„Încă unul declarat „curat ca lacrima” de procurorii și judecătorii moldavi... Și asta în situația în care nimeni nu a fost băgat la pușcărie pentru tot răul făcut până acum: privatizări ilegale, furturi de proprietăți ale statului, atacuri raider, furtul bancar, laundromat, spălări de bani, tentative de uzurpare a puterii de stat etc. Corupție fără corupți și hoție fără hoți. Cam astea sunt paradoxurile pe care le trăim. Nicidecum nu vreau condamnări cu orice preț. Vreau dreptate. E mult? Nu! E ceea ce trebuie și ceea ce merită cetățenii Republicii Moldova!”, a precizat parlamentarul.

În luna mai 2020, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că „dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate”, iar „acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile în privința lui Șor”. „Prin urmare, cetățeanul Platon a fost absolut ilegal condamnat și, respectiv, ilegal își ispășește pedeapsa”, se menționa în declarația procurorului general.

Astfel, Procuratura Generală a inițiat procedura de revizuire a dosarului lui Veceaslav Platon, iar în urma analizării minuțioase a tuturor probelor și audierii repetate a martorilor, la data de 28 mai curent procurorii au renunțat la toate acuzațiile în privința omului de afaceri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md