ZERO contaminări cu COVID-19 în Chișinău, după testele efectuate duminică

Ilie Gulca
14/06/2021

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a anunțat, luni, ZERO cazuri de infecții pe teritoriul municipiului la sfârșitul zilei de duminică. Cu toate acestea, edilul insistă, pe pagina sa de Facebook, pe alertă și vigilență pentru a preveni o nouă agravare a situației epidemiologice.

„Este o veste bună, însă dacă privim tabloul în ansamblu, bilanțul cazurilor de COVID-19 în Chișinău constituie circa 106.400. Conform indicatorilor, mun. Chișinău se află la limita între zona galbenă și cea verde. Incidența este de circa 20 de cazuri la 100.000 în ultimele 14 zile”, a precizat primarul.

El a mai spus că, pe parcursul lunii mai 2021, a fost sistată gradual activitatea spitalelor strategice COVID din municipiu. Aceste instituții medicale au revenit la profilurile de specialitate de până la pandemie.

„Doar două instituții medicale și-au păstrat profilul de internare COVID-19: Centrul COVID-19 Chișinău de la Moldexpo și Maternitatea municipală nr. 2. Copiii suspecți sau confirmați cu COVID sunt internați la Institutul Mamei și Copilului.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este actualmente de 359 de paturi de staționar și 100 de paturi triaj la Centrul COVID-19 MoldExpo și 40 de paturi la Maternitatea municipală nr. 2.

În același timp, Ceban a estimat că acoperirea vaccinală în municipiu este încă foarte modestă. „Rata de vaccinare în mun. Chișinău constituie cca 20%, comparativ cu cca 11% la nivel național.

Ilie Gulca
14/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii