Chiar dacă este vaccin împotriva coronavirus, moldovenii nu merg să se vaccineze: Republica Moldova, una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa

Anticoruptie.md
14/06/2021
Ministerul Sănătății

Republica Moldova are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa, conform datelor oficiale oferite de Ministerul Sănătății. Asta în ciuda faptul că, în prezent, Republica Moldova are în stoc suficiente vaccinuri. Doar 383.000 de moldoveni au fost vaccinați, dintre care 147.000 cu ambele doze de vaccin, astfel că rata de imunizare a populației cu prima doză este de 11,5%, una dintre cele mai joase printre țările europene. Autoritățile din sănătate fac apel către populație să se vaccineze pentru a preveni îmbolnăvirea și un nou val de infectări.

Autoritățile anunță un nou maraton de vaccinare pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccin persoanelor care s-au imunizat cu prima doză la Palatul Republicii în perioadă 28-30 mai. Toți cei care vor să se vaccineze, pot identifica ușor unitățile de vaccinare, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora, în susținerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19. De asemenea, cei care intenționează să se vaccineze, se pot adresa la medicul de familie sau să pot programa pe platforma Ministerului Sănătății. De altfel, autoritățile recomandă femeilor însărcinate să își administreze vaccinul pentru că în urma studiilor s-a demonstrat că au făcut anticorpi și le-au transmis și copiilor,

„S-a demonstrat că femeile ce au primit vaccin complet au dezvoltat anticorpi normali care o pot proteja împotriva Covid-19, iar la nou-născut s-a colectat sânge din cordonul ombilical pentru aprecierea anticorpilor și acest copil nou-născut avea deja anticorpi contra Covid-19. Deci, la moment, atât Asociația Obstetricienilor și Ginecologilor cât și medicii de familie și de alte specializări din Marea Britanie sau din alte țări, recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze, în special femeilor cu termenul de gestație după 34-35 de săptămâni, în așa mod ele să primească ambele doze de vaccin și să fie protejate și ele dar și copilul”, a declarat coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 Ninel Revenco într-un mesaj video postat pe site-ul vaccinare.gov.md.

Anticoruptie.md
14/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii