fbpx

ultimă oră | Veaceslav Platon, achitat în dosarul fraudei bancare

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare. Sentința motivată va fi anunțată pe 2 iulie curent, scrie Ziarul de Gardă

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion Crețu, apărătorul lui Veaceslav Platon a declarat pentru sursa citată că omul de afaceri a rostit „ultimul cuvânt” în prima parte a ședinței de judecată care se desfășoară luni, 14 iunie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. În discurs, Platon s-a declarat nevinovat și a solicitat achitarea lui completă.

Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare, după ce marți, 1 iunie, în cadrul ședinței de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, procurora de caz Elena Ceruța a anunțat că renunță la toate capetele de acuzare aduse lui Platon, tot atunci fiind examinată și ordonanța de renunțare în acest sens.

Veaceslav Platon, poreclit „raiderul nr. 1 în spațiul CSI”, a ajuns în fața justiției din R. Moldova în august 2016, iar la 20 aprilie 2017, după 31 de ședințe de judecată, acesta a fost condamnat pentru escrocherie și spălare de bani la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Sentința a fost ulterior menținută de Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție.

Articole asemănătoare

Back to top button