/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ex-șef al Poliției de Frontieră: Mai mulți angajați dați afară pentru corupție au revenit în funcție

14 iunie 2021, ora 21:47

Mai mulți angajați ai Poliției de Frontieră, dați afară anterior pentru corupție și alte acte ilegale, au revenit în funcție. Despre aceasta a declarat fostul șef al instituției Rosian Vasiloi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.

„Pe perioada mandatului meu, când eram șef la Poliția de Frontieră, din sistem, pentru diferite acte de corupție, ilegalități, au fost peste o sută de persoane date afară. Am primit mai multe sesizări că o parte din acele persoane a revenit în funcție”, a spus ex-șeful Poliției de Frontieră.

Rosian Vasiloi a declarat că o parte din angajați a revenit prin decizii judecătorești, iar o altă parte are protecție politică. Mai mult, ex-șeful instituției s-a arătat nedumerit de ce, în prezent, niciun polițist de frontieră de formație nu activează în funcții cheie la nivel regional.

„Eu nu pot să înțeleg, de ce acum, la nivel regional, în funcțiile cheie ale Poliției de Frontieră, nu este niciun polițist cheie de formație. Toți sunt ofițeri de poliție. Cred că conducerea Ministerului de Interne a pus în funcție oameni care sunt loiali. Nu pentru a coordona ceva ilegalități? Să ne spună Ministerul de Interne”, a zis Rosian Vasiloi.

Solicitat pentru o reacție, ministrul în exercițiu de Interne, Pavel Voicu, nu a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram