/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Deputații și-au primit salariile pe card, deși în luna mai au fost implicați în campania electorală

14 iunie 2021, ora 21:55

Deși, în luna mai, nu s-au întrunit în nicio ședință, fiind implicați, în mare parte, în campania electorală, deputații și-au primit salariile pe card. Într-un răspuns pentru TV8, Secretariatul Parlamentului a precizat că pentru lefurile parlamentarilor, pentru această perioadă, din bugetul țării s-au scurs circa 1,5 milioane de lei. TV8 i-a luat la întrebări pe aleșii poporului. Cum aceștia își justifică salariile pentru luna mai, vedeți în cele ce urmează.

Așadar, luna mai a fost dedicată campaniei electorale de cea mai mare parte a aleșilor poporului. În această perioadă, deputații nu s-au întrunit în nicio ședință plenară. În schimb, paginile de Facebook ale parlamentarilor abundă în postări și fotografii de la întâlnirile lor cu alegătorii. Chiar și așa, aceștia au beneficiat de lefuri. Într-un răspuns pentru TV8, Secretariatul Parlamentului a precizat că, pentru luna mai, salarizarea parlamentarilor, a costat bugetul de stat circa 1,5 milioane de lei. Între timp, socialistul Radu Mudreac susuține că a muncit în această perioadă.

În schimb, colegul său Vlad Batrîncea a evitat să vorbească la acest subiect cu echipa TV8.

Munca deputaților constă și în discuțiile cu cetățenii, susține deputatul PAS, Radu Marian.

Deși am solicitat de la Parlament date despre salariul pe care l-a primit fiecare ales al poporului în parte, această informație, deocamdată, nu am primit-o. Totuși, Secretariatul Legislativului a menționat că, portrivit legii, ce se referă la sistemul unitar de salarizare, leafa președintelui Parlamentului se ridică la aproximativ 16 mii de lei, cea a vicepreședinteului și a șefilor de comisiei este de puțin peste 15 mii de lei, iar pentru vicepreședintele comisiei, secretari și deputați – de circa 15 mii de lei.

Parlamentul a fost dizolvat la finele lunii aprilie. Chiar și așa, munca deputaților nu s-a încheiat, întrucât mandatul lor este valabil până la învestirea noului Legislativ. Aleșii poporului pot vota legi, cu excepția celor organice și cele care vizează modificări ale Constituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram