miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePrimul tractor Fastrac din Republica Moldova - ajuns la proprietar

Primul tractor Fastrac din Republica Moldova – ajuns la proprietar

Recomandate

Primul tractor Fastrac din Republica Moldova a fost achiziționat recent de către fermierul Gheorghe Jurcanu, C.A.P. Rumenagro de la Cahul.

Având în gestiune aproximativ 850 de hectare, agricultorul n-a pus la îndoială necesitatea investiției, mai ales ținând cont de faptul că tractoarele marca Fastrac au devenit renumite în întreaga lume datorită universalității pe care o pun la dispoziția fermierilor.

„În anul 2016 am cumpărat un încărcător marca JCB, fiind mulțumit de deservirea ce a venit la pachet cu achiziția, am decis în acest an să cumpăr tractorul Fastrac. Acesta asigură maxim confort și plăcere de a lucra în câmp”, susține Gheorghe Jurcanu.

Reprezentantul companiei „Elit -Tehnica” – dealerul oficial JCB, spune că la turația nominală motorul tractorului Fastrac 8330 dezvoltă 348 CP (cai putere), adică un plus generos de 32 kW (42 CP) sau 14% majorare a puterii, astfel tractorul poate face față practic la toate provocările.

„Fastrac 8330 este cel mai mare tractor marca JCB. Unul din avantajele principale este acela că tractorul Fastrac este universal – cu ajutorul acestuia pot fi realizate atât lucrările în câmp, cât și este util pentru realizarea altor lucrări din fermă. Este unicul tractor din lume la care cei 350 de cai putere – tracțiunea este distribuită în mod egal, 50% puntea față și 50% puntea spate. În plus, acesta oferă mai mult confort operatorului. Viteza de lucru în câmp este de până la 25 km/h”, explică Petru Bordan, Elit-Tehnica.

Fastrac este unicul tractor omologat în Uniunea Europeană pentru viteze de 75 km/h, iar în UE este admis și pe autostradă.

Amintim că, în 2019 Tractorul JCB Fastrac Two a stabilit un record mondial de viteză – 166.73 km/oră.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale