După PG, și SIS spune că nu investighează „filarea membrilor familiei președintei: Tîrdea: Maia Grigorievna, nu e solid

Serviciul de Informații și Securitate nu a întreprins măsuri operative sau de investigații pe cazul filării membrilor de familie a președintei Maia Sandu. Astfel a răspuns SIS deputatului PSRM, Bogdan Țîrdea, la solicitarea de a investiga cazul. Instituția menționează că „permanent întreprinde măsuri de competență întru depistarea și prevenirea eventualelor riscuri și amenințări în raport cu demnitarii ce beneficiază de pază de stat”.

Foto: Unimedia

„SIS mi-a oferit răspuns la cazul filării membrilor de familie a Maiei Sandu. Ei nu vor înteprinde nimic. Dar pentru ce, dacă nimeni nu se plânge. Mai pe scurt, Maia Grigorievna minte din nou. Nu e solid nu știu cum, dacă sincer”, a scris Țîrdea pe Telegram.

Procuratura Generală nu va porni dosar penal în cazul filării membrilor de familie a președintei, Maia Sandu, în urma unei sesizări depuse de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea. Într-un răspuns oficial, oferit de PG, instituția menționează că „urmărirea penală se pornește numai în baza plângerii prealabile a victimei”.

Deputații PSRM au cerut Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale și Serviciul Protecție și Pază de Stat să se autosesizeze în legătură cu declarațiile președintei Maia Sandu, precum că unii membrii ai familiei sale ar fi filați. Bogdan Țîrdea a anunțat astăzi că socialiștii au făcut deja o adresare în acest sens și au cerut „inițierea cercetărilor de rigoare cu toată seriozitatea”.

Membrii familiei Maia Sandu sunt urmăriți de cel puțin câteva săptămâni, afirmă însăși președinta. Aceasta îl acuză pe ministrul Pavel Voicu, care la comanda socialiștilor ar fi dispus acest lucru. Mai mult, Sandu declară că astfel de acțiuni se întâmplă nu doar în raport cu aceasta, dar și cu alți oameni politici care nu fac parte din PSRM. Chiar și așa, Sandu spune că nu depune o plângere, însă face apel la cetățeni să iasă la vot pentru a alege un parlament onest care va curăți instituțiile. 


Pub