fbpx

Arabia Saudită interzice accesul străinilor la pelerinajul de la Mecca

Arabia Saudită va permite unui număr de 60.000 dintre locuitorii săi, care trebuie să fie obligatoriu vaccinaţi împotriva COVID-19, să participe la marele pelerinaj anual de la Mecca, a anunţat sâmbătă Ministerul pentru Hajj, potrivit Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Numai persoane vaccinate, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani şi fără vreo boală cronică vor putea participa la pelerinaj, scrie digi24.ro.

La ultimul hajj, unul din cei cinci piloni ai islamului, numai circa 10.000 de credincioşi cu reşedinţa în Arabia Saudită au putut efectua acest pelerinaj, comparativ cu 2,5 milioane de participanţi veniţi din toată lumea în 2019, din cauza pandemiei de COVID-19.

Însă pelerinii nu vor putea atinge Kaaba, construcţia cubică din centrul Marii Moschei, spre care se îndreaptă musulmanii din întreaga lume pentru a se ruga, scrie Agerpres.

În 2020, reducerea drastică a numărului de pelerini şi restricţiile sanitare le-au permis autorităţilor să afirme că nu a existat nicio contaminare în timpul marelui pelerinaj, care nu a mai adus nimic regatului, în contextul în care evenimentul generează de obicei miliarde de dolari pe an.

Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 463.000 de cazuri de coronavirus pe teritoriul său, dintre care peste 7.500 de decese. Autorităţile din acest regat de 34 de milioane de locuitori au anunţat că au administrat peste 15 milioane de doze de vaccin.

Articole asemănătoare

Back to top button