A murit actrița care a jucat în filmul „Trei alune pentru Cenușăreasa”
Actrița cehă Libuse Safrankova a murit miercuri la vârsta de 68 de ani. Despre acest lucru a anunțat pentru canalul CT24 fiul acesteia.
Foto: tag24.de

În total, actrița a jucat câteva zeci de roluri în filme artistice și de televiziune, dar publicul ceh o cunoaște cel mai mult din rolul Cenușăresei, jucând în filmul poveste ceh-german „Trei alune pentru Cenușăreasa” (l. rusă «Три орешка для Золушки»).

Debutul lui Libusa Safrankova în film a avut loc în 1971, când a interpretat rolul unei tinere scriitoare cehe Bozhena Nemtsova în filmul „Bunica”. Mai târziu, actrița a jucat în filmele „The Little Mermaid” (1975), „The Prince and the Evening Star” (1979), „The Third Prince” (1982), „Holiday of Snowdrops” (1983), „Kolea” (1996, a câștigat premiul Oscar).

Libuse Safrankova a jucat și în teatru, interpretând, în special, rolul lui Sonia în piesa lui Anton Cehov „Unchiul Vanea” și Nina în „Pescărușul”.

Ultima dată s-a filmat în 2011, interpretând rolul vrăjitoarei. Fanii, însă, au putut să o vadă în public pentru ultima dată în 2013, în Praga, când actrița a aprins luminile de pe bradul principal al țării.




Pub