14:31:51 18.04.2024
Stiri

Marș de amploare organizat de „Congresului Civic” la Ocnița: „Moldova are nevoie de dreptate și un Parlament curat”

Actualitate 12.06.2021 19:28 Vizualizări2210 Autor: Ziarul National
 Marș de amploare organizat de „Congresului Civic” la Ocnița: „Moldova are nevoie de dreptate și un Parlament curat”


Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic”, condus de Mark Tkaciuk, a desfășurat astăzi în orașul Ocnița un marș de amploare. Principalul slogan al acțiunii a fost îndemnul alegătorilor de a face la 11 iulie curent decizia corectă, susținând forța care pledează pentru refacerea „solidarității sociale și progresului în R. Moldova, prin care chiar și orașele și satele departe de capitală vor putea să se dezvolte multilateral”.

Marșul „Congresului Civic” a început la ora 11:00 și a cuprins principalele artere ale orașului Ocnița. Manifestanții din fruntea coloanei au ținut o pancartă pe care era scris: „Parlament curat – Moldova solidară”. În cadrul acțiunii au participat membrii Biroului politic al formațiunii, dar și o mare parte din candidații la funcția de deputat, inclusiv primii trei pe listă – economistul Iurii Muntean, doctor în științe medicale Alla Reajeva și doctorul în istorie, arheologul Mark Tkaciuk.

În timpul marșului participanții au scandat „Alegere este – Congresul Civic” și „Solidaritate – Progres – Congresul Civic”.

Comunicând cu cetățenii locali, participanții au declarat că Ocnița merită o viață demnă și prosperă. Localnicilor le-au fost înmânate materiale promoționale și le-au făcut cunoștință cu „Planul celor 5 modernizări”, care prevăd restabilirea Moldovei sociale, orientată spre suportul cetățenilor, restabilirea și decriminalizarea economiei și politicii, protecția mediului, asigurarea cetățenilor cu bazele sociale, inclusiv acces la apă potabilă, apeducte și canalizare, restabilirea sistemei de medicină și studii în cooperare cu partenerii țării, dar și fixarea neutralității R. Moldova și condițiile unei lumi multietnice, transmite Curentul.md.

Membrul Biroului politic al formațiunii, Iurii Muntean a menționat că Moldova a uitat ce înseamnă solidaritate, a uitat ce înseamnă prosperarea cetățenilor, care sunt nevoile lor la ziua de astăzi. „Congresul Civic desfășoară astăzi acțiune în Ocnița pentru a arăta oamenilor că Moldova are opțiune și această opțiune este Congresul Civic. Este singura formațiune cu un plan de acțiuni, care privește în viitor și oferă alegere cetățenilor”.

În buletinul de vot, „Congresul Civic” se află pe a doua poziție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md