fbpx

Oamenii legii s-au autosesizat pe un caz de agresiune printre minore

Oamenii legii s-au atosesizat în legătură cu un caz de agresiune care ar fi avut loc printre minore, în sectorul Buiucani al capitalei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția s-a autosesizat după ce pe internet au apărut imagini video cu mai multe fete lovind o altă tânără, care zăcea la pământ. Toate persoanele din materialul video par a fi minore.

„Poliția nu a fost informată despre acest caz, dar, în urma imaginilor apărute, IP Buiucani s-a autosesizat și se întreprind măsuri de identificare a tinerelor din imagine, care au dat dovadă de agresiune față de o alta tânără”, a comunicat ofițera de presă, Natalia Stati, pentru ZUGO.

Pe acest caz a fost pornită o anchetă, iar Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele producerii.

Amintim că, în luna martie curent, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o adolescentă care a fost bătută cu picioarele, umilită, târâtă pe jos și obligată să sărute mâinile mai multor fete care ar fi agresat-o.

Incidentul s-ar fi produs în sectorul Ciocana din Chișinău, în apropierea școlii „Grigore Vieru” iar din filmulețele postate pe rețelele de socializare, se pare că adolescenta ar fi fost bătută de mai multe de ori, de aceleași persoane.

În urma acestui caz, trei fete de 14 ani, implicate în bătaie, au fost trimise în judecată pentru huliganism.

Pentru celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, pe motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. Totuși, pe numele părinților acestora a fost pornită procedură contravențională pentru „neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”.

Potrivit legislației, „huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane” se pedepsește cu amendă de până la 67.500 de lei sau cu închisoare de până la cinci ani.

Articole asemănătoare

Back to top button