image
Sursa foto: AFP

Vladimir Putin vrea un plan pentru „turismul de vaccinare” în Rusia prin care să atragă venituri de la străini

Președintele rus Vladimir Putin a cerut, vineri, guvernului să întocmească un plan până la sfârșitul lunii iunie pentru a aduce „turismul de vaccinare” în Rusia. Acesta are în vedere atragerea de venituri de la cetățenii străini care vor să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik V, transmite The Moscow Times. Potrivit unui sondaj recent, majoritatea europenilor nu au încredere în ser.

Cei care vor să călătorească în Rusia pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus vor fi nevoiți să cheltuiască între 1.500 și 2.500 de dolari, fără costul biletului de avion, a declarat, luni, președintele Asociației tour operatorilor din Rusia, Andrei Ignatiev.

„Există o practică răspândită în care oamenii de afaceri și șefii de companii vin în mod special în Rusia pentru a se vaccina împotriva coronavirusului”, a declarat Vladimir Putin în fața Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg, potrivit Digi24.

„Din acest punct de vedere, aș vrea să cer guvernului să analizeze toate aspectele problemei până la sfârșitul lunii...pentru a putea fi organizate condițiile ca cetățenii străini să vină în Rusia și să se vaccineze din interes comercial”, a spus Putin.

Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei, care promovează în jurul lumii vaccinul Sputnik V împotriva Covid-19, a transmis că ar putea lansa turismul vaccinării în iulie 2021.

Noutăţile partenerilor

comentarii: