image
Sursa foto: Getty Images

Două premiere la Paris: Barbora Krejcikova, în finala Roland Garros după un meci dramatic cu Maria Sakkari

Barbora Krejcikova (33 WTA) a învins-o pe Maria Sakkari (18 WTA) și s-a calificat în finala Roland Garros.

A doua semifinală a tabloului feminin de la Paris a oferit o confruntare dramatică, decisă după aproape trei ore și jumătate. Barbora Krejcikova și-a adjudecat primul set, 7-5, dar Maria Sakkari a oferit o replică puternică în actul doi, pe care l-a câștigat la 4. Decisivul a durat aproape o oră și jumătate și a fost câștigat de sportiva din Cehia, 9-7.

În ultimul act de la Paris, Barbora Krejcikova va juca împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova, cea care a trecut în penultimul act de Tamara Zidansek, 7-5, 6-3.

Barbora Krejcikova a bifat, astfel, cel mai bun rezultat din carieră la un turneu de Grand Slam la simplu. Până la actuala ediție de Roland Garros, sportiva din Cehia, o specialistă, mai degrabă, a jocului de dublu, reușise doar un tur doi la Australian Open, în 2020 și 2021.

Anastasia Pavlyuchenkova se află, de asemenea, la prima prezență într-o finală de Grand Slam. Până în acest an, sportiva de 29 de ani din Rusia bifase doar prezențe în sferturile de finală, fază atinsă la toate cele patru turnee majore.

Barbora Krejcikova are șansa să ajungă în finală și la dublu, unde joacă alături de Katerina Siniakova. În semifinale, cele două jucătoare din Cehia vor juca împotriva perechii formate din Magda Linette și Bernarda Pera. Pe cealaltă jumătate de tablou de dublu este și românca Irina Begu, care, alături de Nadia Podoroska, va lupta pentru un loc în finala împotriva cuplului Iga Swiatek / Bethanie Mattek-Sands.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: